Доступність посилання

ТОП новини

Тандіт: у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських заручників


 Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що станом на сьогодні в заручниках у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських громадян.

«На сьогодні заручниками вважаються 109 осіб, яких незаконно утримують в ОРДЛО, також у Росії дев’ять людей. І важливо пам’ятати про 495 безвісти зниклих, тих, кого ми шукатимемо. Дуже важливо знайти їх усіх», – сказав Тандіт.

Він додав, що українська сторона розраховує на звільнення 47 заручників.

Минулого місяця голова української Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що в заручниках Росії й угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України залишаються 111 громадян України. Він уточнив, що в Росії утримують дев’ятьох громадян України.

17 вересня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили двох українців – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко після закінчення зустрічі в «нормандському форматі» в Берліні заявив, що у перебігу переговорів ішлося і про українських заручників, що перебувають і на окупованій території, і на території Росії, зокрема, і про затриманого в Москві журналіста Романа Сущенка.

У Кремлі згодом заявили, що «така постановка питання не є прийнятною, не є доречною». У Москві стверджують, що «йдеться тільки про осіб, яких тримають на території Донбасу».

Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG