Доступність посилання

ТОП новини

У Києві представили Альянс міст з розвитку ромських ініціатив


Представники ромської меншини, архівне фото
Представники ромської меншини, архівне фото

У Києві представили нову ініціативу місцевих органів самоврядування і ромських організацій – Національний Альянс міст з розвитку ромських ініціатив.

До Альянсу увійшли представники центральних та місцевих органів влади з 7 регіонів країни. Як повідомила Радіо Свобода голова ромського об’єднання «Чіріклі» Земфіра Кордун, національний альянс увійшов до «європейської сім’ї» подібних проектів, які діють з ініціативи і за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

«Ідея створення національного альянсу виникла цього літа як результат роботи в Україні програми ROMED-2, – програми Ради Європи, яка спрямована на побудову співпраці, діалогу між ромськими громадами і місцевими органами влади. Це допоможе розв’язанню проблем, які є у ромів в їхніх громадах. Альянс може бути локальний, так, у Києві ми працюємо з Дарницькою адміністрацією, а на Закарпатті ми працюємо у Береговому, Мукачеві та в Ужгороді», – поінформувала Кордун.

Альянс міст з розвитку ромських ініціатив – новий проект для України і держав ЄС; його реалізація здійснюється у рамках європейської програми підтримки ромських громад та Європейського альянсу регіонів з розвитку ромських ініціатив (функціонує при Раді Європи). В Україні у 2013 році запрацювала програма з підтримки ромів «Захист ромської меншини в Україні», її завдання – інтеграція ромів в українське суспільство, захист прав ромської меншини.

XS
SM
MD
LG