Доступність посилання

ТОП новини

Луганська обласна ВЦА: минулої доби сепаратисти обстріляли житловий район Попасної


Місто Попасна, Луганська область
Місто Попасна, Луганська область

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація заявляє, що минулої доби підтримувані Росією сепаратисти обстріляли житловий район Попасної.

«Зокрема, у напрямку північно-східних околиць міста Попасна бойовики відкривали вогонь із САУ. За попередніми даними, у результаті обстрілу постраждали два приватних будинки на вулиці Гагаріна і на вулиці Київська. У багатоповерхівці на вулиці Бахмутській у двох під’їздах вибиті вікна та пошкоджені балкони», – йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації.

У Луганській обласній ВЦА зазначають, що внаслідок обстрілу постраждала насосна станція, припинене водопостачання одного з мікрорайонів Попасної, на місці події працюють пожежні ДСНС та правоохоронці.

Крім того, за даними адміністрації, з автоматичних гранатометів бойовики обстрілювали позиції українських військових поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району.

Ввечері минулої доби та після опівночі бойовики здійснили сім обстрілів по позиціях українських військових вздовж всієї лінії розмежування, додають в Луганській обласній ВЦА.

Луганські сепаратисти наразі не коментують цих заяв української влади, проте, у свою чергу, звинувачують українських військових в обстрілах території, яку вони контролюють. За словами бойовиків, за минулу добу українські військові три рази обстріляли позиції сепаратистів, зокрема, район села Обозне і район населеного пункту Ірміно.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG