Доступність посилання

ТОП новини

Голова НАЗК: про перенесення термінів подачі е-декларацій не йдеться


Наталія Корчак
Наталія Корчак

Національне агентство із питань запобігання корупції не має наміру переносити терміни подання електронних декларацій, заявила під час позачергового засідання НАЗК голова цього відомства Наталія Корчак.

Вона нагадала, що до завершення подачі декларацій залишається «чотири дні і чотири ночі».

«Ще раз наголошую: предметом нашого обговорення в жодному випадку не є питання перенесення строків подачі декларацій», – заявила Корчак.

Заступник голови НАЗК Руслан Радецький повідомив, що станом на ранок 27 жовтня до системи електронного декларування активів чиновників надійшло близько 52 тисяч е-декларацій.

Він додав, що в процесі декларування виникають труднощі, про що свідчить велика кількість скарг від тих, хто намагається подати е-декларацію.

На порядку денному засідання НАЗК – єдине питання – щодо стану функціонування системи електронних декларацій.

​Раніше повідомлялося про нестабільну роботу системи, у НАЗК це пояснили великою кількістю запитів. 25 жовтня в агенції повідомляли, що лише протягом останньої доби було 3,8 мільйона запитів, а кількість запитів на годину – понад 200 тисяч.

В агенції заявляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG