Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: 1 військовий загинув, 3 поранені на Донбасі за добу


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 жовтня 2016 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 жовтня 2016 року

У зоні бойових дій на сході України за минулу добу один український військовослужбовець загинув, ще троє поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, це сталося в результаті бойових дій. Де саме загинув і поранені військові, речник не уточнив.

Як заявив Мотузяник, на луганському напрямку бойові дії велися по всій лінії фронту, за винятком Станично-Луганського району.

Він розповів, що вперше з часу розведення сил і засобів у трьох районах на Донбасі було обстріляно місто Золоте Попаснянського району.

Бойові дії були в Новозванівці, Новоолександрівці й Троїцькому. Українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь, заявив Мотузяник.

На донецькому напрямку головною «гарячою точкою», за словами представника Міноборони, залишається Авдіївська промзона. Також режим тиші порушувався у Зайцевому, Майорську, Новгородському. Крім того, вперше за довгий час поновилися бойові дії на позиції шахти Бутівка, додав Мотузяник.

Він також заявив про збільшення обстрілів на маріупольському напрямку.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі пропускного пункту «Майорськ» під Горлівкою. Про постраждалих не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» заявили обстріл своїх позицій у районі Мар’їнки. Про постраждалих також не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG