Доступність посилання

ТОП новини

ТНУ імені Вернадського в Києві прийняв на навчання понад 700 студентів – керівник


Володимир Казарін
Володимир Казарін

Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського, який переїхав до Києва після анексії Криму, успішно почав навчальний рік 2016-2017, на навчання з півострова перевелися понад 700 студентів. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив виконувач обов’язків ректора вишу Володимир Казарін.

«З 14 факультетів Таврійського національного університету ми розгорнули 10, за винятком чотирьох факультетів природничого профілю. Математика, фізика, хімія і біологія вимагають лабораторної бази. Якраз зараз їду в Академмістечко, в один з інститутів Академії наук, домовлятися з фізиками про те, щоб на їхній лабораторній базі ми могли розпочати навчання студентів, що дозволить запровадити факультет фізики. Поки є 10 факультетів гуманітарного профілю: всі курси, з першого по четвертий, бакалаври і магістри зараховані», – розповів Казарін.

Керівник кримського університету в Києві зазначив, що в ТНУ на материковій Україні подали документи переважно жителі анексованого Криму, кількість охочих навчатися у ВНЗ кримчан з кожним днем збільшується.

«У цілому навчальний рік починають понад 700 наших студентів. Я кажу «в цілому», так як нам дозволено прийом упродовж усього року. У нас кожен день дві-три людини переводяться… Що стосується першого курсу, то за підсумками вступних іспитів ми зарахували 237 осіб. Це ті, які надійшли за держзамовленням, на контрактній основі, на заочне відділення. Абсолютна більшість нашого університету, можна сказати 92-93% вступників – кримчани, десятків два-три – студенти з Донбасу», –сказав в.о. ректора.

Казарін додав, що на даний момент у Києві немає проблем з розміщенням кримських і севастопольських студентів у гуртожитках університету.

«На даний момент проблем немає, але ми прогнозуємо, що до нового року ми подолаємо цифру в одну тисячу студентів, а до початку нової вступної кампанії ми подолаємо цифру в дві тисячі. Саме тому ми сьогодні наполегливо ставимо перед міністерством освіти питання, що тих гуртожитків, які ми отримали, нам недостатньо», – зазначив він.

Володимир Казарін повідомляв, що студент будь-якого вузу анексованого Росією Криму може в будь-який момент перевестися на навчання в Таврійський національний університет імені Вернадського, який відновив роботу в Києві.

Таврійський національний університет (ТНУ) імені Вернадського з 2016 року працює на материковій частині України. На базі університету створено один з 12 освітніх центрів «Крим –Україна», де кримські абітурієнти можуть отримувати українську освіту без здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Навчальний рік в університеті розпочався 26 вересня з урочистого відкриття в Міністерстві освіти.

XS
SM
MD
LG