Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить українцям бути обережними в Туреччині


Міністерство закордонних справ України розробило рекомендації громадянам України у зв’язку з безпековою ситуацією в Туреччині.

Українцям, які найближчим часом планують поїздки до цієї країни або вже перебувають на її території, зокрема у Стамбулі, Анкарі, Ізмірі, МЗС радить виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання об’єктів туристичної інфраструктури, а також місць проведення мітингів і демонстрацій.

«Без зайвої потреби доцільно уникати тривалого перебування у транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні й автобусні вокзали), на вузлових зупинках громадського транспорту, обмежити відвідування адміністративних будівель, великих торговельно-розважальних комплексів, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні й місці перебування, неухильно виконувати всі вказівки і рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв’язку з проведенням силовими відомствами Туреччини попереджувально-профілактичних заходів із протидії тероризму й екстремізму, МЗС рекомендує обмежити відвідування південних і південно-східних районів країни (провінції Хатай, Кіліс, Газіантеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Мардін, Ширнак, Хаккярі, Бінгьоль) і утриматись від будь-яких поїздок поблизу кордонів з Сирією й Іраком.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, загрози життю й здоров’ю громадянам України рекомендують невідкладно звертатися до посольства України в Туреччині, генерального консульства України в Стамбулі.

Від літа минулого року Туреччина постраждала від низки вибухів з сотнями загиблих, у скоєні яких звинувачують бойовиків угруповань «Робітнича партія Курдистану» й «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG