Доступність посилання

ТОП новини

Виконання умов для виборів на Донбасі може забрати місяці або роки – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Виконання необхідних для проведення виборів на окупованій території Донбасу умов може забрати місяці або й роки. Про це 27 жовтня в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною» на телеканалі «24» заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Навіть з точки зору орієнтовних часових рамок – як провести роззброєння, як ефективно провести інвентаризацію тієї зброї, яка буде, розгорнути нову місію... – потрібно багато місяців, не два, не три місяці... Я не можу сказати, що це будуть місяці або це будуть роки», – заявив Клімкін.

Міністр також зазначив, що країни Заходу мають працювати над тим, щоб умови для присутності місії ОБСЄ і послідовного тиску на Росію були виконані.

«Нормандська четвірка», що складається з лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, провела зустріч у Берліні 19 жовтня. Сторони домовилися щодо необхідності створити «дорожню карту» виконання мінських домовленостей.

За словами Києва, головним є домогтися від Росії виконання її зобов’язань за всіма мінськими угодами, включно з графіком і відповідальністю за виконання. Київ також наполягає на тому, що політичні питання неможливо виконувати до виконання питань безпеки.

Москва ж заявляє, що вимагає від України швидкого поступу до політичних аспектів мінських угод, таких, як місцеві вибори на цій території і «амністія» бойовиків.

XS
SM
MD
LG