Доступність посилання

ТОП новини

У кінці грудня має завершитися ремонт траси Київ-Одеса, який триває понад 3 роки – #Точно


Завершення всіх робіт на ділянках автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса в межах Київської області заплановане на 24 грудня 2016 року. Таку інформацію надали в Міністерстві інфраструктури України у відповідь на запит #Точно, проекту Радіо Свобода.

Загалом ремонтні роботи на цій трасі тривають уже більше ніж три роки – з травня 2013 року. Розпочався ремонт в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до міста Києва» за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Відповідальним урядовим органом за реалізацію цього проекту визначене Державне агентство автомобільних доріг України. Головний виконавець дорожніх робіт – ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком».

Автомагістраль М-05 – автомобільна дорога на території України міжнародного значення Київ-Одеса. Прокладена територією Київської, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей. Збігається із частиною європейського автомобільного маршруту E95.

Минулого місяця прем’єр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України закладає у державний бюджет на 2017 рік 14, 2 мільярда гривень надходжень від акцизів для будівництва доріг.

XS
SM
MD
LG