Доступність посилання

ТОП новини

ЄС заявляє про свій позитивний вплив на українські реформи і обіцяє подальшу підтримку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна зробила значні кроки на шляху реформ, зокрема, створивши низку антикорупційних інституцій і ухваливши закони для подальшої боротьби з корупцією і перетворень у сфері судочинства – заявляє у своєму звіті за останні півтора року діяльності так звана Група підтримки України, що діє при Європейській комісії.

Як заявляють у виконавчій структурі ЄС, допомога Єврокомісії у реалізації української програми реформ не має прецедентів у сфері відносин ЄС із третіми державами.

Звіт вказує на те, що саме зусилля Групи підтримки допомогли в просуванні перетворень, зокрема, в стабілізації й дерегуляції економіки, лібералізації енергетичного сектора і скороченні масштабів корупції в Україні.

«Зроблено багато рішучих кроків, ухвалено важливих нових законів саме за сприяння Групи підтримки, яка виявилася відмінним інструментом для заохочення проведення реформ і координації зусиль ЄС. І це сприяння – тільки початок. Група підтримки для України буде продовжувати робити свій внесок в успіх реформ в Україні найближчими роками», – прокоментував підсумки 18-річної роботи групи Йоганнес Ган, комісар із політики сусідства і переговорів щодо розширення.

Використовуючи досвід країн ЄС, 32 експерти Єврокомісії, а також Британії, Нідерландів, Польщі і Литви, що розподілені на дев’ять тематичних груп, надають дорадчу й фінансову допомогу (200 мільйонів євро щорічно) для кращого просування українських реформ.

Однією з місій Групи підтримки України, яку очолює Пітер Вагнер, є й координація роботи із країнами ЄС для найкращого використання європейських інвестицій у реформування України.

XS
SM
MD
LG