Доступність посилання

ТОП новини

Війна на Донбасі закінчиться протягом місяця після зміни режиму в Росії – правозахисник


Михайло Савва
Михайло Савва

Війна на сході України закінчиться протягом місяця, якщо зміниться режим президента Росії Володимира Путіна, заявив в ефірі радіопроекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» Михайло Савва, російський політолог і правозахисник, колишній професор Кубанського державного університету.

За його словами, конфлікт на Донбасі – «штучний конфлікт», створений режимом нинішньої російської влади.

«Це абсолютно штучний конфлікт ... У нього немає внутрішніх передумов. Зараз, звичайно, вони є. Це пролита кров. Але в будь-якому випадку, на Донбасі все закінчиться за місяць, за півтора», – сказав Савва, який втік із Росії через переслідування і отримав статус біженця в Україні.

Що стосується Криму, то, на думку правозахисника, там будуть необхідні спеціальні правові процедури для повернення його Україні. «Це складне питання», – заявив Савва.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG