Доступність посилання

ТОП новини

Путін відмовив російським військовим у поновленні ударів по сирійському Алеппо


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає недоцільним відновлення ударів російської авіації у сирійському Алеппо, повідомляє його речник Дмитро Пєсков.

«Президент має на увазі можливість продовжити гуманітарну паузу для виведення поранених і виходу бойовиків, які бажають покинути місто, а також, що важливо, для того щоб дати можливість нашим американським партнерам виконати взяті раніше на себе обіцянки і зобов’язання щодо розмежування так званої помірної опозиції і терористичних угруповань», – сказав Пєсков, слова якого цитує російська агенція ТАСС, 28 жовтня.

«Гуманітарна пауза» діє лише в Алеппо. Дмитро Пєсков не зміг відповісти, наскільки саме вона буде продовжена.

Раніше у п’ятницю повідомлялося, що Міністерство оборони Росії звернулося до російського президента Володимира Путіна з проханням відновити авіаудари по Алеппо. За словами начальника головного оперативного управління Генштабу Росії Сергія Рудського, сирійська опозиція відновила бойові дії проти військ президента Башара аль-Асада.

28 жовтня сирійська збройна опозиція оголосила про початок наступу на урядові війська в Алеппо. Повстанці розраховують прорвати облогу східної частини міста, оточеної військами президента Сирії Башара аль-Асада.

20 жовтня Росія запровадила «гуманітарну паузу», під час якої Москва і сирійський уряд взяли на себе зобов’язання припинити бомбардування. 23 жовтня правозахисники повідомили про відновлення атак з повітря.

Місто Алеппо розділене на зони, зайняті силами президента Сирії Башара Асада і загонами опозиції. Урядова армія за підтримки російської авіації завдає ударів по контрольованих повстанцями районах.

XS
SM
MD
LG