Доступність посилання

ТОП новини

Вищий спецсуд України відкрив справу про факт збройної агресії Росії


Останки оного з двох військових, знайдених місією «Евакуація 200» поблизу селища Кримського у Луганській області. 10 червня 2016 року (ілюстраційне фото)
Останки оного з двох військових, знайдених місією «Евакуація 200» поблизу селища Кримського у Луганській області. 10 червня 2016 року (ілюстраційне фото)

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відкрив провадження про встановлення факту збройної агресії Росії проти України. Про це йдеться у рішенні, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень. Із заявою до суду звернувся Станіслав Батрин.

Провадження відкрито за ухвалою суду від 21 жовтня 2016 року, яка не підлягає оскарженню.

Повідомляється, що Вищий спецсуд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який свого часу відмовив у задоволенні заяви про факт збройної агресії Росії проти України.

12 травня 2016 року Шевченківський районний суд Києва постановив відмовити в задоволенні заяви про встановлення факту збройної агресії Росії проти України. Суд мотивував рішення тим, що факт є загальновідомим і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати це рішення.

Згідно з судовою реформою, яка вступила в силу 30 вересня 2016 року, передбачена ліквідація Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом шести місяців. Його матеріально-технічну базу планують передати новому Верховному суду України.

У січні 2015 року Верховна Рада України визнала Росію державою-агресором.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG