Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ розпочала процедуру заочного засудження «міністра оборони» угруповання «ДНР»


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура України розпочато процедуру заочного засудження відносно громадянина України, так званого «міністра оборони» угруповання «ДНР», повідомляє ГПУ на своєму сайті в суботу.

Як йдеться в повідомленні «громадянин Х» підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями про створення, керування терористичною організацією та організацію масових заворушень.

«Громадянин України Х, перебуваючи у місті Донецьку у квітні 2014 року, вступив у злочинну змову з іншими активними учасниками терористичної організації «ДНР» щодо здійснення керування збройними підрозділами цієї організації на посаді так званого командувача «народною армією «ДНР» «міністра оборони». У подальшому громадянин Х, реалізуючи відведену йому роль керівника збройного формування терористичної організації «ДНР», 12.04.2014 організував масове заворушення, що супроводжувалось опором представникам законної влади, погромами та захопленням будівлі прокуратури Донецької області», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що днями Шевченківський районний суд Києва дозволив проводити спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно «міністра оборони» угруповання «ДНР».

Першим «міністром оборони «ДНР» у квітні 2014 року сепаратистами був оголошений уродженець Макіївки Ігор Хакімзянов. Незадовго після «призначення» його затримали в Маріуполі українські силовики, але згодом Хакімзянов опинився на волі за умовами обміну полоненими між українською стороною і сепаратистами. Нині «міністром оборони» угруповання «ДНР», визнаного українською владою терористичним, є Володимир Кононов.

XS
SM
MD
LG