Доступність посилання

ТОП новини

Під час відеоконференції контактної групи щодо Донбасу йшлося про безпеку і графіки роботи підгруп – Оліфер


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За підсумками відеоконференції Тристоронньої контактної групи за участю представників бойовиків у суботу речниця представника України у групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що сторони обговорили питання безпеки і графіки засідань підгруп.

«Відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників ОРДЛО. На порядку денному стояли питання безпеки. Також домовилися про проведення наступного тижня позапланових засідань робочих підгруп з гуманітарних і соціально-економічних питань», – повідомила Оліфер.

Водночас представник угруповання «ДНР» на переговорах Денис Пушилін повідомив, що контактна група сьогодні домовилася створити робочу підгрупу з розслідування обстрілів Макіївки 27 жовтня, в яких сепаратисти звинувачують українських військових. Водночас у штабі АТО раніше заявили, що обстріл Макіївки був здійснений угрупуванням «ДНР» після невдалої спроби штурму українських позицій біля Авдіївки із застосуванням важкої артилерії.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG