Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 53 обстріли за добу – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 29 жовтня підтримувані Росією бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

На Маріупольському напрямку відбулося 28 обстрілів, твердять у штабі АТО.

«По захисниках Широкіного, Лебединського, Талаківки, Гнутового і Водяного ворог застосовував міномети калібру 120 міліметрів, а поблизу Красногорівки та Троїцького – міномети калібру 82 міліметри та ствольну артилерію 122-го калібру. В районах Старогнатівки та Мар’їнки обстріли тривали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї», – ідеться в ранковому зведенні.

На Донецькому напрямку зафіксовано 15 випадків відкриття вогню з боку бойовиків, ідеться в повідомленні штабу.

«В напрямку Авдіївки, окрім мінометів обох калібрів, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї окупанти використали ствольну артилерією калібру 122 міліметри», – інформують українські військові.

Ще 10 обстрілів, за цими ж даними, зафіксовано на Луганському напрямку.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Донецька, Ясинуватої, а також півдня контрольованої бойовиками території. Сепаратисти стверджують, що ЗСУ застосовували артилерію калібру 122 міліметри та міномети 82-го та 120-го калібрів.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл з боку українських військових – у районі села Калинове з артилерії калібру 122 міліметри.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG