Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: лідери фракцій Ради домовилися скасувати підвищення зарплати депутатам


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що лідери фракцій парламенту домовилися скасувати підвищення заробітної плати депутатам. Як заявив спікер на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів парламенту, відповідний проект постанови внесуть на розгляд депутатів на ранковому засіданні 1 листопада.

«Готується постанова з підписами керівників фракції... щоб завтра ми змогли її розглянути і на бюджетному комітеті. Я говорив із головою бюджетного комітету – вони готові це питання розглянути… Таке рішення є спільним, воно підтримане всіма керівниками фракцій... Завтра о 12-й годині, я майже переконаний, ми зможемо винести постанову зі змінами до чинної постанови і врегулювати цю ситуацію», – заявив Парубій.

Спікер також назвав помилкою рішення парламенту підвищити зарплати народним депутатам.

В ухваленому Верховною Радою 20 жовтня проекті постанови №5000-П «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2017 рік» пропонується збільшити заробітну плату народного депутата до 25 мінімальних заробітних плат, що дорівнює 36 тисячам 250 гривням.

XS
SM
MD
LG