Доступність посилання

ТОП новини

Президент ветував євроінтеграційний закон про стратегічну екологічну оцінку


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений Верховною Радою закон «Про стратегічну екологічну оцінку». Згідно з даними на сайті парламенту, відповідний закон повернуто до парламенту з пропозиціями президента.

Текст пропозицій глави держави на сайті відсутній.

Ухвалений Верховною Радою у жовтні документ зокрема зобов’язує владу планувати на тривалу перспективу можливий вплив на навколишнє середовище рішень щодо стратегії розвитку регіону, а також створення підприємств, особливо тих, які видобувають корисні копалини.

У Міністерстві екології і природних ресурсів називають цей закон одним із тих документів, які Україна зобов’язалася прийняти в рамках Угоди про асоціацію та договору про приєднання до Енергетичного співтовариства.

Раніше низка аграрних асоціацій закликала президента ветувати згаданий закон, бо окремі його положення, за їхніми словами, не відповідали принципу юридичної визначеності. Зокрема, як заявляли аграрії, з огляду на суперечливі положення закону більшості тваринницьких господарств довелося б зупинити свою роботу на час отримання ними висновку про вплив їхньої діяльності на довкілля, механізм надання якого асоціації називають непрозорим.

XS
SM
MD
LG