Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона в СЦКК: для відновлювальних робіт на об’єктах екологічного ризику потрібен «режим тиші»


Авдіївський коксохімічний завод
Авдіївський коксохімічний завод

Українська сторона у Спільному центрі контролю в координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявляє про необхідність утвердження повноцінного режиму припинення вогню, зокрема у зонах екологічного ризику на сході України. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу АТО у «Фейсбуці».

«Протягом значного періоду відновлювальні роботи (на низці промислових об’єктів у зоні бойових дій – ред.) не проводяться внаслідок відсутності підтвердження гарантій безпеки дотримання режиму припинення вогню з боку ОРДО від російської сторони СЦКК», – йдеться у повідомленні.

«Українською стороною СЦКК отримане письмове підтвердження про відмову без пояснення причин надати гарантії безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявках Авдіївського коксохімічного заводу та Красногорівського вогнетривкого заводу. Крім того, на даний час не надходило відповіді щодо надання гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявках фенольного заводу (Новгородське Донецької області – ред.) та Бахмутського аграрного союзу», – повідомили в СЦКК.

«Затримка або невиконання відновлювальних робіт на зазначених об’єктах створює передумови виникнення гуманітарної й екологічної катастроф, які можуть торкнутися десятків, а, може, й сотні тисяч мирних жителів по обидва боки лінії зіткнення сторін», – наголосили в СЦКК.

Раніше міністр екології й природних ресурсів Остап Семерак повідомив про те, що Україна підраховує екологічну шкоду, завдану на Донбасі й у Криму бойовиками та Росією.

XS
SM
MD
LG