Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає перенесення Нідерландами кінцевого терміну ратифікації угоди з Україною


Майя Коціянчич
Майя Коціянчич

Євросоюз вітає рішення Нідерландів щодо перенесення кінцевого терміну для рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це заявила речниця Європейської дипломатичної служби Майя Коціянчич.

«Угода про асоціацію між Україною та ЄС є дуже важливою для Євросоюзу та України. Ми готові працювати з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте щодо знаходження рішення для розгляду його на саміті Євросоюзу, який відбуватиметься 15-16 грудня», – заявила Коціянчич 31 жовтня на брифінгу у Брюсселі.

Президент України Петро Порошенко назвав важливим кроком перенесення у Нідерландах кінцевого терміну для рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

31 жовтня уряд Нідерландів попросив у парламенту країни більше часу для досягнення компромісу з Європейським союзом, який дозволив би Нідерландам ратифікувати угоду про асоціацію з Україною і одночасно взяти до уваги стурбованість громадян, що голосували на референдумі в квітні проти цієї угоди.

Парламент дав кабінету міністрів Нідерландів термін на вирішення проблеми з договором про асоціацію з Україною до 1 листопада. Однак, як заявив 31 жовтня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, рішення з цього питання необхідно відкласти, принаймні, до середини грудня, коли відбудеться черговий саміт ЄС.

XS
SM
MD
LG