Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі проти Плотницького допитав Віру Савченко – прокуратура


Віра Савченко
Віра Савченко

Суд у Києві допитав сестру народного депутата України Надії Савченко Віру в справі проти лідера підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького, повідомляє прокуратура.

«1 листопада 2016 року в судовому засіданні стосовно ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького розпочався допит свідків і потерпілих, заявлених державними обвинувачем – прокурором відділу прокуратури міста Києва. Зокрема, у судовому засіданні першою свої покази надала сестра Надії Савченко Віра, яка повідомила суду обставини викрадення та незаконного переправлення останньої через кордон України до Росії, а також підтвердила причетність Ігоря Плотницького та інших осіб до вчинення цих злочинів», – йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

На наступному засіданні, яке відбудеться 10 листопада о 17:00, запланований допит Надії Савченко і її матері.

У прокуратурі нагадали, що Плотницького звинувачують у вчиненні теракту, захопленні заручників і викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко.

31 серпня колегія суддів Подільського райсуду Києва задовольнила клопотання столичної прокуратури про розгляд кримінального провадження стосовно Плотницького за спеціальною процедурою, без участі обвинуваченого.

XS
SM
MD
LG