Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Криму задекларував понад мільйон гривень готівкою – #Точно


Перший заступник головного прокурора Прокуратури Автомної Республіки Крим, яка тимчасово розміщена в Києві, Олег Валендюк задекларував 32 тисячі доларів США та 10 тисяч євро готівкою. Інформація міститься на офіційному веб-порталі електронних декларацій, передає #Точно, Радіо Свобода.

Згідно з документом, Олег Валендюк зазначив, що минулого року на посаді першого заступника прокурора міста Києва заробив 322 тисячі гривень.

Серед предметів розкоші прокурор задекларував два швейцарських годинники:A.Lange&Sohne, придбаний 2009 року та Roger Dubuis – 2012-го, вартість яких не вказана.

У Вінниці прокурор має право власності на одну шосту від квартири площею 102 метрів квадратних. Сім’я Валендюка користується квартирою в Києві площею понад 150 метрів квадратних. Кому належить право власності на житло не вказано.

В липні минулого року програма «Схеми» встановила, що Олег Валендюк підлягає люстрації, але залишився на посаді.

На час Революції Гідності Валендюк обіймав посаду заступника начальника Головного управління Генпрокуратури України, а тому підпадлягав під люстрацію, відповідно до частини 2 статті 3 закону України «Про очищення влади».

15 жовтня 2014 року, в день, коли набрав чинності закон про люстрацію, Валендюк надіслав запит до Генпрокуратури України, чи підпадає він під звільнення. 16 жовтня йому відповіли, що так. 17 жовтня Валендюк подав позов в Окружний адміністративний суд Києва з проханням заборонити його звільнення. І наступного робочого дня, 20 жовтня, з’явилася судова ухвала – заборонити Генпрокуратурі звільняти прокурора Валендюка з займаної посади.

У вересні цього року наказом генпрокурора Юрія Луценка Олег Валендюк призначений на посаду першого заступника прокурора Автономної Республіки Крим, тимчасово розміщеної в столиці.

Кар’єру прокурора Валендюк розпочав у 1998 році на посаді прокурора відділу загального нагляду прокуратури Вінницької області.

XS
SM
MD
LG