Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив голові СКУ про важливість поінформованості світу щодо подій на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм вказав на важливість поінформованості світу щодо подій на Донбасі. Про це він сказав у вівторок в Києві, інформує сайт президента.

«Правду про справжній розвиток на Донбасі, яку намагається приховати Росія, мають знати всі наші друзі і партнери», – сказав Петро Порошенко.

Він високо відзначив внесок Конгресу у захист національних інтересів України за кордоном та підкреслив важливість посиленої взаємодії і координації української діаспори у цьому контексті.

Крім того, Порошенко поінформував голову СКУ про порушення прав людини на території окупованого Росією Криму, про зусилля влади в боротьбі з корупцією, вірність реформам і важливість зближення з ЄС.

Зі свого боку, як інформує сайт українського президента, голова СКУ Євген Чолій запевнив Україну у незмінній підтримці закордонного українства в питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності держави та підтримку шляху реформ.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG