Доступність посилання

ТОП новини

Представники Amnesty International у Москві: влада не пояснює, чому опечатала офіс


Представники московського офісу міжнародної правозахисної організації Amnesty International заявляють, що наразі не змогли отримати пояснень від влади Москви щодо опечатання їхнього приміщення в російській столиці.

Як повідомив медіа-менеджер Amnesty International в Росії по Європі і Центральній Азії Олександр Артем’єв в інтерв’ю Радіо Свобода, організація хоче отримати пояснення від Департаменту держмайна Москви, контакти якого вказані на опечатаних дверях, проте телефони департаменту поки що не відповідають.

«Ми знімаємо це приміщення протягом останніх 20 років, справно платимо за оренду і послуги ЖКГ. Тому ніяких припущень у нас навіть немає, з чим це може бути пов’язано. Ми хочемо отримати якісь пояснення з боку Департаменту держмайна, і вже на підставі цих пояснень якось вибудовувати подальші дії. Поки що ми не уявляємо, що робити», – сказав Артем’єв.

Він припустив, що офіс був опечатаний до 10 години ранку, коли в ньому мав початися робочий день. Артем’єв заявив, що електрику, ймовірно, теж відімкнули, бо батареї для безперебійного живлення пищали.

Інший представник організації Іван Кондратенко написав у Facebook, що замки в офісі замінені, а на дверях висить повідомлення про те, що об’єкт є «власністю суб’єкта Росії» і припис звернутися в департамент міського майна Москви з листом, щоб винести речі. Він уточнює, що вся техніка і документи, а також особисті речі співробітників залишилися всередині.

Коментарів російської влади поки що не було.

У Росії в останні роки зріс тиск на правозахисні організації, які отримують іноземне фінансування і критикують владу країни.

XS
SM
MD
LG