Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Атамбаєв обговорили альтернативні маршрути перевезень української продукції до Киргизстану – прес-служба


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко і президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв обговорили можливі альтернативні маршрути перевезень української продукції до Киргизстану після обмеження Росією транзиту товарів з України. Як повідомляє прес-служба президента України, про це йшлося у телефонній розмові 2 листопада.

Подробиці в адміністрації Порошенка не навели, але додали, що президенти заявили про необхідність активізації політичного діалогу між країнами «на всіх рівнях».

Влітку цього року Росія запровадила до 31 грудня 2017 року обмеження на транзит товарів із України через її територію, формально – транзиту до Казахстану і Киргизстану. 15 вересня Україна почала процедуру оскарження в СОТ рішення уряду Росії про запровадження ембарго на транзит українських товарів з російської території в напрямку третіх країн.

Як повідомила торговий представник України Наталія Микольська, 10 листопада Київ проведе консультації з Росією щодо обмеження транзиту до країн Центральної Азії.

За даними Мінекономрозвитку, український експорт на ринки країн Центральної, Середньої Азії та Кавказу в першому півріччі цього року скоротився на 35,1%.

XS
SM
MD
LG