Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: у Києві силовики затримали одного учасника мітингу вкладників банку «Михайлівський»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві правоохоронці затримали одного з учасників акції протесту вкладників банку «Михайлівський».

Як повідомляє прес-служба поліції, сьогодні у центрі Києва понад три сотні вкладників банку «Михайлівський» вимагають повернення коштів.

За даними силовиків, учасники акції сьогодні перекрили вулицю Банкову на перехресті з вулицею Інститутською, потім вирушили ходою і перекрили вулицю Хрещатик, де запалили фаєри та димові шашки.

Активні учасники влаштували штовханину із правоохоронцями, додають у поліції.

23 травня Національний банк своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак відтоді, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління банку. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

23 серпня зі вкладниками банку «Михайлівський» зустрівся президент України Петро Порошенко, який пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.

У серпні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово зупинив виплати вкладникам банку «Михайлівський», проте 2 вересня їх відновили.

XS
SM
MD
LG