Доступність посилання

ТОП новини

Закон про квоти на радіо не спрямований проти російської мови – Подоляк


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Зміни до закону про телебачення і радіомовлення щодо квот на українську мову в радіоефірі не є такими, що спрямовані на утиск російської мови, їхня мета – підтримати державну мову і, зокрема, українську пісню. Про це в ефірі проекту Радіо Свобода «Деталі» наголосила депутат Верховної Ради Ірина Подоляк («Самопоміч»), перший заступник голови комітету з питань культури і духовності.

«Цей закон нічого не забороняє. Звичайно, право кожної людини – якою мовою слухати радіо, яке слухати радіо, чи його слухати з радіоточки, чи з інтернету. Цього права ніхто не обмежує», – зазначила депутат.

«Політизація мовного питання є абсолютно шкідливою. Прав будь-яких національних меншин запровадженням квот на державу мову ми не обмежуємо, в жодному разі», – додала Ірина Подоляк.

Зміни до закону набувають чинності 8 листопада. Згідно з документом, від 8 листопада радіостанції зобов’язані будуть транслювати у часових проміжках з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 щонайменше 25% пісень українською мовою та вести протягом доби щонайменше 50% програм українською мовою. Квоти запроваджуються поступово. У підсумку частка української пісні в радіоефірі має скласти 35%, квота на українську мову ведення ефіру – 60%.

XS
SM
MD
LG