Доступність посилання

ТОП новини

У курдському місті Діярбакир у Туреччині стався вибух, є загиблий і поранені


Місце вибуху в місті Діярбакир, Туреччина, 4 листопада 2016 року
Місце вибуху в місті Діярбакир, Туреччина, 4 листопада 2016 року

Щонайменше одна людина загинула і 20 поранені вранці 4 листопада внаслідок вибуху замінованого автомобіля в переважно курдському місті Діярбакир на південному сході Туреччини.

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг вказав, що серед потерпілих є поліцейські та цивільні, вибух стався біля поліцейського об’єкта.

Вибух у Діярбакирі стався через кілька годин після того, як влада Туреччини затримала двох співголів головної курдської політичної сили країни, Народної демократичної партії, а також 11 законодавців із цієї партії.

За повідомленням турецького державного інформаційного агентства Anadolu, Селахаттін Демірташ був затриманий у своєму будинку в південно-східному місті Діярбакир, арешт іншого лідера партії Фіґена Юксекдаґа відбувся в столиці Туреччини Анкарі.

Керівник фракції Народної демократичної партії в турецькому парламенті Ідріс Балукен також був затриманий.

Затримання відбулися в межах розслідувань тероризму. Демірташ і Юксекдаґ були об’єктами кількох розслідувань упродовж останнього часу, але затримані вперше.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово критикував Демірташа.

Затриманню законодавців передувало рішення парламенту, яке зняло імунітет депутатів від переслідування.

Народна демократична партія є третьою за величиною партією в парламенті Туреччини, вона має 59 місць і є головним політичним представником курдської меншини. Влада Туреччини стверджує, що ця політична сила має зв’язки із забороненою «Курдською робітничою партією», яку в Анкарі вважають терористичною організацією.

XS
SM
MD
LG