Доступність посилання

ТОП новини

Іракські сили заявляють, що просунулися углиб Мосула


Іракські військові заявляють, що відбили у бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» шість районів східної частини Мосула.

Контрерористична служба 4 листопада повідомила, що її сили зайняли райони Малаєн, Самах, Хадра, Каркуклі, Кудс і Карама.

За повідомленнями ЗМІ, бойовики чинять опір урядовим силам, зокрема використовуючи міномети, бомби, автоматичну зброю і ракети.

Це був найбільш інтенсивний міський бій у Мосулі, відколи 17 жовтня уряд і курдські сили почали наступ, щоб витіснити бойовиків, повідомляє агентство AP.

На даний час територія, зайнята урядовими силами, становить невелику частину міста.

Напередодні лідер «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді оприлюднив аудіозапис, в якому закликав бойовиків не відступати від Мосула.

1 листопада іракські урядові війська зайшли у східні околиці Мосула. Це вперше за понад два роки іракські війська зайшли в місто.

Іракські урядові сили, бійці курдських загонів пешмерга, шиїтське ополчення за підтримки Ірану, а також представники сунітських племен наступають на Мосул з усіх боків, щоб витіснити бойовиків, які захопили місто в 2014 році.

XS
SM
MD
LG