Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: минулої доби на Донбасі бойовики відкривали вогонь по позиціях військових 38 разів


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу підтримувані Росією бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових 38 разів, з них 25 – на маріупольському напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу, у Павлополі і Новотроїцькому сепаратисти застосували стрілецьку зброю і гранатомети, біля Красногорівки бойовики вогонь вели з мінометів калібру 82 міліметри.

У Старогнатівці, за даними штабу, бойовики відкривали вогонь з БМП, а в Широкині – зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і ствольної артилерії 120 і 152 калібрів.

Українські військові повідомляють, що на донецькому напрямку було 8 випадків відкриття вогню.

«По силах АТО в Опитному сепаратисти вели вогонь зі стрілецької зброї, в Луганському – з озброєння БМП, а в напрямках Троїцького, Верхньоторецька і Кам’янки – зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів. У районах Зайцева і Авдіївки бойовики били з мінометів калібру 82 міліметри», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що на луганському напрямку вчора зафіксовані 5 випадків порушення режиму тиші, зокрема, у напрямку Новоалександрівки бойовики стріляли з протитанкових ракетних комплексів, в Лопаскіному і Кримському – з гранатометів різних систем.

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», у свою чергу, звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG