Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: втрат за минулу добу серед українських військових немає


За минулу добу в зоні конфлікту на сході України загиблих чи поранених серед українських військовослужбовців немає, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Незважаючи на провокації та обстріли з боку ворога, українська армія утримує позиції на лінії зіткнення. Завдяки злагодженій роботі та бойовим навичкам, жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений внаслідок бойових дій», – повідомив речник.

За його словами, «найширша географія» провокацій з боку бойовиків зберігається на маріупольському напрямку.

«Важка зброя – артилерія і міномети – застосовувалася переважно у темну пору добу інтенсивніше та більше, ніж на інших напрямках», – заявив Мотузяник.

Раніше в прес-центрі штабу Ато повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти 47 разів обстрілювали території Донбасу.

В сепаратистському угрупованні «ДНР» заявили, що за минулу добу українські військові 602 рази обстріляли підконтрольні угрупованню населені пункти. Водночас луганські сепаратисти повідомили, що ЗСУ напередодні 9 разів стріляли по утримуваних угрупованням «ЛНР» територіях.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG