Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 5 військовослужбовців поранені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на луганському напрямку бойові дії були у Станично-Луганському районі, а також у Щасті й Попаснянському районі, переважно сепаратисти використовували легке озброєння.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, підтримувані Росією бойовики порушували режим тиші у Троїцькому, Луганському, Зайцеві, Авдіївці.

«Маріупольський напрямок. Обстановка неспокійна по всьому фронту. Окупанти масово застосовують важке озброєння – міномети, танки, гармати. Також противник тримає на передовій бронетехніку та снайперів. Найбільш інтенсивні обстріли вчора відбулися у Красногорівці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине», – сказав він, додавши, що сепаратисти з важкого озброєння випустили понад 100 боєприпасів.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь, додав Лисенко.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах населених пунктів Зайцеве, Спартак, Старомихайлівка, Саханка, Пікузи (колишнє Комінтернове). В угрупованні «ЛНР» заявляють про вісім обстрілів з боку українських військових по позиціях сепаратистів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG