Доступність посилання

ТОП новини

Новинський має намір повернутися в Україну завтра – ЗМІ


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Народний депутат з фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський, щодо якого у Верховну Раду надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності, має намір повернутися до України з Греції у вівторок. Про це він заявив в коментарі виданню «Українська правда».

«У вівторок прилечу. Десь між першою і другою дня приземлюсь у Жулянах. Можете приїхати переконатись. Всі ці дурниці з приводу «прилетить – не прилетить» розганяють винятково для того, щоб відволікти від справді важливих речей. Звичайно, що прилечу», – сказав він.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Згодом депутат заявив, що виїжджати з України не збирається, проте зауважив, що в нього запланована поїздка від 4 листопада на Афон у Греції. Він також сказав, що повернеться звідти, «найімовірніше, в понеділок». Новинський назвав справу проти себе сфабрикованою.

До Верховної Ради вже надійшло подання щодо Новинського.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті.

XS
SM
MD
LG