Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні резерви України становлять понад 15 мільярдів доларів – НБУ


Міжнародні резерви України станом на 1 листопада становлять 15,5 мільярда доларів США, повідомляє прес-служба Національного банку України.

«У зв’язку з необхідністю здійснення платежів за державним боргом за місяць вони майже не змінилися», – йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, всього за останні 12 місяців резерви зросли на 20%.

У Нацбанку зазначають, що у жовтні кошти надходили до міжнародних резервів з двох джерел, зокрема, від проведення НБУ інтервенцій на міжбанківському валютному ринку і від розміщення урядом ОВДП, номінованих в євро – надходження з цього джерела становили 154,4 мільйона доларів США.

У вересні НБУ повідомляв, що міжнародні резерви України зросли до 14,1 мільярда доларів США.

У разі успішної реалізації програми розширеного фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом, для чого необхідно виконати низку умов, Київ може отримати від МВФ майже 5,4 мільярда доларів у 2017 році. Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності.

Найбільший транш – майже 2 мільярди доларів – планується в першому кварталі 2017 року. Після цього розмір двох наступних буде скорочений до 1,33 мільярда доларів, а решти п’яти – до 735 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG