Доступність посилання

ТОП новини

У Криму суд планує провести засідання щодо Полозова і Чийгоза в один день – адвокат


Микола Полозов
Микола Полозов

У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму 8 листопада пройдуть два судові засідання у справі російського адвоката Миколи Полозова і у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це адвокат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Завтра о 9:20 в Верховному суді Криму відбудеться засідання у справі ФСБ проти мене, а о 10:00 там же продовження суду у справі Ахтема Чийгоза. Насичено», – написав Полозов.

Полозов є захисником заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, а також сина народного депутата України Мустафи Джемілєва – Хайсера Джемілєва.

Напередодні в Криму призначили засідання суду щодо слідчих дій стосовно російського адвоката Миколи Полозова.

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Суд розглядає «справу Чийгоза» в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу: окремо щодо заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів процесу Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

XS
SM
MD
LG