Доступність посилання

ТОП новини

Через пожежу в церкві УПЦ (МП) в Павлограді порушили ще одне кримінальне провадження – поліція


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Павлограді Дніпропетровської області через пожежу в церкві УПЦ (МП) порушили ще одне кримінальне провадження, повідомили Радіо Свобода в Павлоградському міському відділі поліції.

За словами поліції, провадження розпочате за ч. 2. статті 194 Кримінального Кодексу України – умисне пошкодження майна. Воно карається позбавленням волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років, сказали Радіо Свобода в поліції Павлограда.

У поліції також поінформували, що раніше в понеділок за фактом також було розпочате кримінальне провадження за 178-ю статтею Кримінального Кодексу України – пошкодження релігійних споруд.

У понеділок уранці в церковній громаді храму святих Кирила та Мефодія УПЦ (МП) в Павлограді заявили, що невідомі підпалили їхню церкву, закидавши будівлю «коктейлями Молотова». За даними громади, інцидент стався в ніч на понеділок: зловмисники кинули до будівлі три «коктейлі Молотова», один з яких до вівтаря. За інформацією громади, значно пошкоджена центральна частина храму, вигоріли церковні книги, пошкоджені вікна, розпис, ікони та інші речі церковного вжитку.

Інформацію про пожежу в церкві підтвердили в обласному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій. «Всередині храму горіло майно церкви. Площа загоряння склала 20 квадратних метрів», – зазначили у відомстві, додавши, що жертв і потерпілих немає.

В обласному управлінні ДСНС тоді не підтвердили, але й не спростували заяву церковної громади про зумисний підпал.

XS
SM
MD
LG