Доступність посилання

ТОП новини

Словенія у декларації з Україною закликала Росію зупинити підтримку сепаратистів на Донбасі


Борут Пахор
Борут Пахор

Словенія стала ще однією державою, яка визнала дії Росії проти України актом агресії у двосторонньому документі, написав у Twitter речник президента України Святослав Цеголко.

Під час візиту до Словенії Петро Порошенко і його словенський колега Борут Пахор підписали спільну декларацію, в якій засудили «акт агресії на території Донецької і Луганської областей на сході України» і закликали Росію «негайно припинити надання фінансової, військової й іншої допомоги місцевим сепаратистам».

Крім того, президенти повторили, що анексія Криму Росією є грубим порушенням міжнародного права. «Тому Республіка Словенія залишається вірною невизнанню незаконної анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя з боку Російської Федерації», – йдеться в документі.

«Закликаємо міжнародну спільноту продовжити зусилля щодо повної імплементації Мінських домовленостей із метою відновлення міжнародного правопорядку і територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Республіка Словенія й надалі докладатиме свої зусилля для відновлення суверенітету й територіальної цілісності України та підтримуватиме політику санкцій ЄС щодо Російської Федерації аж до повної імплементації Мінських домовленостей», – йдеться в декларації.

Сторони також висловили підтримку Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні в реалізації її мандату, «в тому числі її повному і безперешкодному доступу до усієї території України та українсько-російського державного кордону».

Словенія як член ЄС підтримує запроваджений проти Росії через її агресію щодо України режим санкцій.

XS
SM
MD
LG