Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про затримання підозрюваного у причетності до позбавленні волі людини під час Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України заявляє про затримання підозрюваного у пособництві незаконному позбавленню волі й катуванні потерпілого, якого викрали у січні 2014 року біля станції метро «Петрівка» у Києві.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, 9 листопада під час спроби покинути територію України в аеропорту «Бориспіль» затримано одного з розшукуваних «тітушок».

У прокуратурі повідомляють, що підозрюваного доставлять до Печерського райсуду Києва для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Генпрокуратурі нагадують, що за результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів «тітушок» на учасників акцій протесту, викрадення активістів та катувань, у тому числі вчинених представниками угруповання «Оплот», повідомили про підозру 10 «тітушкам», з яких 5 перебувають у розшуку, щодо 5 осіб обвинувальні акти направлені до суду, з яких трьох засудили до позбавлення та обмеження волі.

У липні 2015 року Генеральна прокуратура заявила про направлення до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників угруповання «Оплот» та повідомила про підозру його керівникові Євгену Жиліну. Тоді до Оболонського районного суду Києва направили обвинувальний акт щодо трьох осіб, підозрюваних у вчиненні викрадення 21 січня 2014 року поблизу станції метро «Петрівка» у Києві, за попередньою змовою групою осіб із числа бійців організації «Оплот», організованих її керівником Жиліним.

За даними ГПУ, 21 січня 2014 року поблизу станції метро «Петрівка» потерпілого викрали та незаконно утримували спочатку у салоні автобусу нападників, а потім у наметі в лісопосадці, неподалік станції метро «Бориспільська», де до нього застосовували фізичне й психологічне насильство.

У вересні стало відомо про вбивство під час перестрілки у підмосковному ресторані Жиліна, якого українські силовики оголосили в розшук та отримали дозвіл суду на його затримання.

XS
SM
MD
LG