Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери пропонують депутатам і посадовцям пожертвувати армії частину задекларованих статків


У Києві волонтери надіслали листи-звернення до народних депутатів, міністрів й мерів низки українських міст із пропозицією пожертвувати на потреби армії частину задекларованих ними статків.

Учасники акції «Е-десятина» надіслали листи «рекордсменам» за кількістю задекларованих об’єктів нерухомості, поціновувачам мистецтва і любителям коштовних годинників.

У своїх зверненнях представники волонтерських організацій «Повернись живим», «Народний тил», Київської міської спілки ветеранів АТО Деснянського району Києва й учасники бойових дій на Донбасі запропонували посадовцям допомогти армії – віддати частку готівкових коштів або ж пожертвувати одну з цінних речей, бо за давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% від своїх доходів на добрі справи.

«Скільки статків мають е-декларанти, ми вже знаємо. Тепер давайте перевіримо, скільки з них готові допомогти армії. Ми вирішили їм написати. Листи офіційні, з ввічливим проханням допомогти армії. Готуючи їх, ми читали депутатські декларації, рахували наявне майно і переводили його у тепловізори», – повідомив засновник «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Учасники акції наголосили, що мають намір скерувати листи всім посадовцям, які вказали в електронних деклараціях значні статки, а відповіді планують публікувати на сторінці фонду «Повернись живим» у Facebook.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, подано понад 130 тисяч декларацій.

У Комітеті виборців України заявили, що 131 із 423 депутатів повідомив у електронних деклараціях про купівлю в 2015 році автомобіля, квартири чи земельної ділянки. Крім того, за даними комітету, у 2015 році компенсацію на житло отримували 119 народних депутатів, які задекларували в електронних деклараціях щонайменше мільйон гривень грошових активів.

XS
SM
MD
LG