Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликало Росію надати інформацію щодо нових «кримських диверсантів» – речниця


(Shutterstock)
(Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України направило ноту російському МЗС із вимогою надати всю інформацію щодо заарештованих в окупованому Севастополі громадян України, яких Росія назвала «диверсантами», повідомила речниця українського зовнішньополітичного відомства Мар’яна Беца.

Як сказала вона виданню «Дзеркало тижня. Україна», це зробили відразу по тому, як у Києві отримали інформацію про затримання в Севастополі українських громадян.

Як заявила Беца, затримання російською спецслужбою українських громадян – елемент невпинної російської агресії проти України. «Ми виходимо з того, що Росія дійсно використовує як заручників наших громадян, особливо тих, які не згодні з окупацією Криму», – заявила речниця МЗС.

«Усі ці репресивні дії здійснюються для зовнішньої аудиторії з намаганням дискредитувати Україну в очах світової спільноти, а також для внутрішньої російської аудиторії, щоб переконати в тому, що українці начебто є небезпечними. Зі свого боку, МЗС буде однозначно вимагати інформацію в російського МЗС і відповідних органів Росії, бо Крим є невід’ємною територією України», – додала Беца.

У Росії Федеральна служба безпеки в четвер заявила, що в середу в окупованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». В Міноборони України цю інформацію назвали «фейком». Підконтрольний Москві Ленінський районний суд Севастополя в четвер заарештував трьох затриманих на два місяці.

За повідомленнями, затримані – кримчани, громадяни України Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка, колишні українські офіцери й колишні військові аналітики.

Це вже не перше твердження про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України тоді теж заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG