Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 43 обстріли з початку доби – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що з початку доби 12 листопада підтримувані Росією бойовики здійснили 43 обстріли позицій українських військових.

Як і раніше, найбільше повідомлень про бойові дії надходить із Маріупольського напрямку.

Українські військові відзначають, що їхні позиції «двічі було обстріляно зі 152-міліметрової артилерії в районі Мар’їнки». За цим же повідомленням, міномети різних калібрів бойовики застосували в районах Широкиного, Водяного, Талаківки, Красногорівки.

«На Луганському напрямку зі 122-міліметрової артилерії російські окупаційні війська вели вогонь по Новозванівці та Троїцькому. З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – по Кримському, Новозванівці, Малиновому та Новоолександрівці», – ідеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Також обстріли з артилерії та мінометів зафіксовані на Донецькому напрямку, твердять українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявили, що із вчорашнього вечора українські військові випустили майже 200 артснарядів і мін по територіях, контрольованих донецькими сепаратистами. Луганські сепаратисти стверджують, що українська сторона минулої доби стріляла 16 разів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG