Доступність посилання

ТОП новини

РНБО спростовує повідомлення ЗМІ про створення штабу для реагування на мітинги


У Раді національної безпеки і оборони України спростовують повідомлення російських ЗМІ про створення штабу для реагування на мітинги.

«У РНБО України не створювалось жодних «штабів», а всі силові структури в Україні працюють у штатному режимі, відповідно до наданих їм Конституцією та законами повноважень», – йдеться у заяві прес-служби відомства.

Напередодні сайт «Кореспондент» з посиланням на свої джерела, а потім і російські ЗМІ повідомили, що українські силові відомства готуються до ймовірних акцій протесту, зокрема, при РНБО був створений штаб для реагування на активність протестів. Крім того, російські ЗМІ повідомили, що поліції доручили не допускати до Києва транспорт з мітингувальниками, а владі Києва і силовим структурам – не допустити встановлення наметів на майдані Незалежності.

Перед цим у Службі безпеки України заявили, що Росія готує в Україні в листопаді акції протесту, щоб завадити запровадженню безвізового режиму з Євросоюзом.

За даними відомства,15 листопада нібито має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. У СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні.

Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG