Доступність посилання

ТОП новини

Аваков – силовикам: застосовуйте «найсуворіші заходи» щодо провокацій під час мітингів у Києві


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков наказує силовикам застосовувати «найсуворіші заходи» і припиняти спроби провокацій під час масових акцій протесту, які заплановані у Києві на 15 листопада. Про це йдеться в заяві міністра, яка опублікована на його сторінці в Facebook.

При цьому він наголосив, що правоохоронні органи України не є учасником політичного процесу і мають забезпечувати право громадян на проведення мирних масових акцій.

«Але я наказую кожному співробітнику: вживати найсуворіших заходів і припиняти спроби пронести або застосувати будь-яку зброю, спровокувати силове протистояння, створити небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції. Діяти швидко, рішуче і професійно», – зазначається в заяві.

Міністр наголосив, що «провокатори й заколотники повинні бути затримані й ізольовані».

«А їхню причетність, вину та покарання визначить суд. Наше завдання – забезпечення громадянських прав і безпеки кожної людини. За це стояв Майдан. Для цього ви отримуєте наказ виходити на вулиці. У будь-якій ситуації – служити і захищати», – додав міністр.

У Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, 15 листопада має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести проти підвищення тарифів. У СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

У поліції повідомили, що близько 5 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати правопорядок під час масових акцій у Києві, наразі надійшли 10 заявок від різних організацій про проведення акцій. Крім того, у Києві через підвищений рівень терористичної загрози в Україні планується перекриття 15 листопада вулиці Хрещатик.

XS
SM
MD
LG