Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко висловив сподівання на ухвалення в ООН резолюції щодо Криму


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко висловлює надію на ухвалення 15 листопада в рамках третього комітету Генеральної асамблеї ООН резолюції щодо дотримання прав людини в Криму. Про це він сказав під час візиту у Швецію.

«Ми сподіваємось, що завтра буде вчергове продемонстрована реакція світового співтовариства щодо брутального порушення прав людини в Криму та реакція щодо незаконної анексії Криму Росією», – наголосив президент.

Спеціальну резолюцію щодо стану дотримання прав людини у Криму постійний представник України в ООН Володимир Єльченко представив 9 листопада. Співавторами проекту резолюції виступили 38 делегацій.

У документі пропонується засудити порушення прав людини, дискримінаційні заходи і практику стосовно жителів тимчасово окупованого Криму, зокрема кримських татар, а також українців і осіб, які належать до інших етнічних і релігійних груп, з боку російської окупаційної влади.

У проекті міститься прохання до генерального секретаря ООН знайти шляхи і засоби, що дозволяють забезпечити безпечний і безперешкодний доступ до Криму представникам міжнародних інституцій для спостереження за становищем у сфері прав людини.

У Росії вже назвали проект резолюції «одностороннім» і заявили, що не мають наміру за нього голосувати.

XS
SM
MD
LG