Доступність посилання

ТОП новини

Син арештованого у Криму українця Дудки: ймовірно, батько свідчив під тиском


Син затриманого у Криму українця Володимира Дудки Ілля заявляє, що батько, ймовірно, дав свідчення під тиском погроз на адресу його рідних. Про це повідомляє сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії із посиланням на Кримську правозахисну групу.

За словами сина, у понеділок адвокат Оксана Железняк змогла відвідати Володимира Дудку в слідчому ізоляторі Бахчисарая. «Під час спілкування (з адвокатом – ред.) Володимир Дудка повністю заперечував свою причетність до злочину, у скоєнні якого його звинувачують, а попередні свідчення дав під тиском», – інформують правозахисники.

«Син Дудки побоюється за своє життя та життя родини, бо підозрює, що батько свідчив під тиском погроз на адресу його рідних», – мовиться у повідомленні.

У Кримській правозахисній групі також зазначили, що стан здоров’я затриманого у Криму українця викликає побоювання, бо він хворіє на тахікардію та виразку. «Адвокат повідомила синові Дудки, що її підзахисний виглядає хворобливим, заляканим, психологічно пригніченим. В ізоляторі йому відмовляють у наданні медичної допомоги, що ставить під загрозу його життя і здоров’я», – наголосили правозахисники.

Син Володимира Дудки також припустив, що батька змусять відмовитися від незалежного адвоката.

Минулого тижня у ФСБ Росії заявили, що в окупованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». В Міноборони України цю інформацію назвали «фейком». Згодом підконтрольний Москві Ленінський районний суд Севастополя заарештував трьох затриманих на два місяці.

За повідомленнями, затримані – кримчани, громадяни України Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка, колишні українські офіцери й колишні військові аналітики.

14 листопада у ФСБ Росії повідомили, що затримані призналися в підготовці диверсій в анексованому Москвою Криму.

Це вже не перше твердження про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України тоді теж заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG