Доступність посилання

ТОП новини

Суд наклав арешт на центр «Гулівер» у Києві у справі про банк «Михайлівський» – генпрокурор


Юрій Луценко, архівне фото
Юрій Луценко, архівне фото

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майновий комплекс торговельно-офісного центру «Гулівер» у центрі Києва у зв’язку з розслідуванням розкрадання банку «Михайлівський».

Як написав він у фейсбуці, за матеріалами кримінального провадження встановлено, що власником банку і власником центру є компанії, пов’язані між собою.

23 травня Національний банк України своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема, перекривали рух у центрі Києва, з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня силовики затримали голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. Нині він перебуває під арештом із можливістю внесення застави у 137 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG