Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: в акціях протесту в Києві беруть участь 6 тисяч людей


Мітинг біля Верховної Ради, 15 листопада 2016 року
Мітинг біля Верховної Ради, 15 листопада 2016 року

Поліція заявляє, що станом на 12:30 в акціях протесту в Києві беруть участь близько 6 тисяч людей.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, акції проходять спокійно, порушень громадського порядку не зафіксували.

Безпеку в центрі Києва забезпечують близько 5 тисяч правоохоронців.

У поліції нагадують, щоб уникнути провокацій, силовики встановили металошукачі, можуть проводити огляд та перевірку документів і особистих речей, зранку перекрито вулицю Хрещатик та частково Інститутську, рух транспорту обмежений.

«Поліція в жодному випадку не перешкоджатиме у проведенні мирних акцій і висловленні громадянської позиції, однак оперативно реагуватиме на будь-які порушення правопорядку», – сказав начальник управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Сьогодні у центрі Києва проходить низка протестів, зокрема, мітинг під Нацбанком триває під різними прапорами й гаслами. Серед організаторів протестів – партія «За життя». Деякі з учасників мітингу біля будівлі НБУ зізнаються, що беруть участь в акції за гроші.

Мітинг біля Нацбанку, 15 листопада 2016 року
Мітинг біля Нацбанку, 15 листопада 2016 року

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG