Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Києва зібралися тисячі людей


Демонстранти протестуватимуть «проти політики Нацбанку»
Демонстранти протестуватимуть «проти політики Нацбанку»

У центрі Києва в урядовому кварталі зранку 15 листопада перебувають тисячі людей. Станом на 10:00 вони не висувають політичних гасел і поводяться мирно.

В очікуванні акцій протесту урядовий квартал посилено охороняють правоохоронці. На вулиці Інститутській перебуває багато співробітників Національної гвардії в повному екіпіруванні.

«Є металевий паркан і металошукачі, але прохід поки вільний», – пише журналістка Христина Бердинських у Twitter.

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек повідомив, що є відеодокази «заробітчанства» на політичній акції.

«Організовану колону пенсіонерів ведуть на мітинг за відставку (голови НБУ – ред.) Гонтарєвої. Оплата – 125 гривень за 5 годин», – повідомляє він.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила 14 листопада, що лідер політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, за її словами, «відверто обманює українців».

«Цифри та факти, якими вона (Тимошенко – ред.) послуговується у своїх виступах та агітматеріалах, не відповідають дійсності та не витримують ніякої критики», – заявляє Гонтарева.

Юлія Тимошенко раніше в понеділок заявила, що 15 листопада, «українці, які втратили свої заощадження в банках, виходять на безстрокову акцію, протестуючи проти політики Нацбанку». При цьому, додала Тимошенко, вона обурилась тим, що влада намагається очорнити обдурених вкладників, показати, що ця безстрокова акція є «рукою Кремля».

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG