Доступність посилання

ТОП новини

Асад заявив, що Трамп може бути союзником у боротьбі проти ісламістів


Президент Сирії Башар Асад
Президент Сирії Башар Асад

Президент Сирії Башар Асад заявив, що готовий до співпраці з обраним президентом США Дональдом Трампом у питанні боротьби з ісламістами, а ткож «чекатиме і дивитиметься», чи змінить Трамп політику Вашингтона щодо Сирії.

«Ми дуже обережно міркуємо про нього... Але якщо він збирається боротися з терористами, звісно, ми збираємося бути союзником, природним союзником», – сказав Асад 15 листопада в інтерв’ю португальському телебаченню.

Водночас президент Сирії зазначив, що «лобі та сили» в адміністрації американського лідера можуть вплинути на Трампа, щоб він підтримав ворожу позицію щодо Сирії.

Трамп заявляв, що змінить стратегію США щодо підтримки деяких повстанців, що борються проти Асада в громадянській війні, яка триває вже понад п’ять років. Під час своєї виборчої кампанії республіканський кандидат ставив під сумнів доцільність підтримки повстанців та мету США змусити Асада залишити владу.

Президент Сирії Башар Асад зазвичай називає «терористами» представників усіх сил, які протистоять його режиму. США впродовж цього конфлікту підтримують «помірковану опозицію» сирійському лідерові, але завдають ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» та інших екстремістських угруповань.

XS
SM
MD
LG