Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США схвалить механізм відновлення санкцій проти Ірану – лідер республікаців


Лідер республіканської більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл
Лідер республіканської більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл

Сенат США в грудні підтримає і відправить на підпис президентові Бараку Обамі законопроект, який передбачає можливість відновлення санкцій щодо Ірану. Про це лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив 16 листопада.

Раніше цього тижня Палата представників проголосувала за продовження на 10 років дії закону про санкції проти Ірану. Цей документ уперше був ухвалений у 1996 році, щоб запобігти здобуттю Іраном ядерної зброї. Дія закону закінчується наприкінці 2016 року.

Сполучені Штати надали Іранові деяке послаблення санкцій в межах угоди, яка вимагає від Тегерана приборкання його ядерних амбіцій. Водночас законодавці прагнуть залишити для наступних президентів США механізм відновлення санкцій у разі майбутніх провокацій з боку Ірану, зокрема, можливого порушення ядерної угоди.

Нині майбутнє цієї угоди є невизначеним, оскільки обраний президентом Дональд Трамп виступав під час виборчої кампанії з різкою критикою домовленостей із Іраном, а республіканці в Конгресі торік проголосували проти ядерної угоди.

XS
SM
MD
LG